Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2012 19:51 - Относно правомощията на кмета на Община Кюстендил
Автор: lyubomirstoykov Категория: Регионални   
Прочетен: 1372 Коментари: 0 Гласове:
4



      При едно от посещенията ми в сайта на Община Кюстендил се зачетох в правомощията на Кмета на Общината и ми се сториха непълни и затова публикувам още някой правомощия:
              • Кметът на общината представя пред общинския съвет програма за управление за срока на мандата в тримесечен срок от полагането на клетвата. Програмата съдържа основните цели, приоритети, дейности, сроковете за изпълнение и очакваните резултати. Кметът на общината представя пред общинския съвет годишен отчет за изпълнението на програмата в срок до 31 януари.
           • Длъжен е да използва постъпленията от дълга само по предназначението, за което общинският съвет е одобрил поемането на дълга. Като временно свободните постъпления по дългосрочен дълг до момента на тяхното влагане в проекта може да бъдат инвестирани само в български държавни и общински ценни книжа.
              • Дългосрочни кредити /банкови и облигационни/ се ползват само с инвестиционно предназначение.               • Срокът на ползване на придобитите активи или удължа¬ването живота на активите в резултат на основен ремонт, не трябва да бъдат по-къси от срока на погасяване на дългосрочния кредит.                             • Изпълнението на общинския бюджет започва от 1 януари и приключва на 31 декември.
        • Предлага за актуализация бюджета при преизпълнение или неизпълнение на планираната приходна част на бюджета, възникване на неотложни потребности или други непредвидими обстоятелства, настъпили през фи¬нансовата година,като спазва закона за общинските бюджети и наредбата приета от Общинският съвет по чл. 9а .             • Спазва Правилник за организацията и дейността на Общинския съвет - Кюстендил, неговите комисии и взаимодействието му с общинската администрация. Ако съм пропуснал някое правомощие, моля да ме извините и да го допишете като коментар.
Като цяло сайтът на Община Кюстендил се оказва интересно четиво и го препоръчвам на Кюстендилци, а за хората от другите общини те си имат такива сайтове, но нищо не им пречи да поглеждат и нашият.
   



Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lyubomirstoykov
Категория: Други
Прочетен: 137881
Постинги: 51
Коментари: 89
Гласове: 255
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930