Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.01.2012 16:09 - Пак в изходна позиция
Автор: lyubomirstoykov Категория: Регионални   
Прочетен: 1148 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 22.01.2012 16:11


  В Кюстендил отново се готвим за избори съгласно Решение на Висшият Административен Съд за касиране на изборите за общински съвет. Още не мога да асимилирам случилото се. Прегледах решението на ВАС, има нарушения на изборният процес и изборите са касирани, нещо което е трябвало да стане още в Административният съд в Кюстендил. Това решение ме навежда на мисълта за изборите в този ден, някои от нарушенията са и за избора за кмет на Община Кюстендил, а може би и за президент. Но за да има касиране трябва да има обжалване на изборният резултат. Обжалване избора за кмет нна общината имаше на първа инстанция, но не открих, обжалване на решението на административният съд в Кюстендил.
     Решението за касиране избора за Общински съвет е на лице и сега пак ще започнат редене на листи, агитации, някой ще извадят кошниците пълни с обещания, грижливо прибрани след предишните за следващи избори. Лошото за някой от политическите сили е че вече забравиха, за дадените обещания и започнаха да не ги изпълняват, а сега ще им са наложи пак да ги пускат в обръщение.
       Кметът от Коалиция за Кюстендил, вместо да започне да изпълнява обещанието за откриване на нови работни места, започна да закрива:

·   раздаде прдупреждения за освобождаване на наетите магазини на площад 1-ви май;

·   обяви съкращения в Община Кюстендил

      Декларира, подобряване на учебният процес в училището в квартал Изток, ромският квартал в Кюстендил. Подобряването на учебният процеси и увеличаване на посещаемостта на училище, като премести училището и детската градина в друг квартал на Кюстендил, даже е помислил за какво да се използват освободените сгради, за настаняване на роми обитаващи, незаконно построени къщи, които ще бъдат блъснати. От всичко това, мога да възприема само премахване на незаконно построените къщи, но всичко това става бавно, необходими са пари и най- важното, трябва да бъдат, настанени някъде собствениците на тези къщи. Замислям се защо, в предишният мандат, не се захвана с незаконните постройки, а в началото на сегашният. Преместването на училището и детската градина, няма да промени, посещаемостта и желанието за обучение, само ще се харчат общински пари за подготовка на другите сгради и за превозване на децата до тях.
      Втората политическа сила в касираният общински съвет и първата политическа сила в България, показа на национално ниво как се изпълняват обещания и подписани споразумения. Правителството вдигна пенсионната възраст, започна да настройва едни групи хора срещу други, като премиера обясни, че няма да има увеличение на пенсиите, ако бъдат изплати договорените бонуси в Мини Марица изток, обеща, че ако има протести ще си подаде оставката, а вече имахме национален протест срещу пенсионната реформа, протест на земеделските производители, стачка в БДЖ и стачка в Мини Марица изток. На местно ниво са по- скромни областният управител се подаде оставка по неизяснени причини, касираните вече общински съветници не направиха нищо за късото време с което разполагаха, освен забавяне и спъване на работата на ОС, инатене при избора на  председател на Общинският Съвет.
      Третата политическа сила се зае с обжалване на изборният резултат и с бламиране на избора за председател на Общинският Съвет.
      БСП и ГЕРБ не искаха да разберат, че техните дежурни кандидати за председател на Общински Съвет няма кои да ги избере, но упорито предлагаха едни същи кандидати, вместо да провеждат, явни политически консултации за излизане от ситуацията. 
      Коалициите и партиите с по двама общински съветника, само допълваха бройката и започнаха да показват за коя сила ще играят.
       Като цяло касираният общински съвет не свърши нищо, понеже не му остана време от избирането на председател на Общинският Съвет и прегласуване на решенията си за заплати. Само едно решение бе правилно, да не приемат бюджета за 2012г., без да бъде разгледан от бюджетната комисия. Щях да забравя даже избраха постоянните комисии на Общинският Съвет и с това им се изчерпа дейността. С темповете с които работеха и приемаха решения нямаха време да започнат да изпълняват дадените обещания по време на предизборната кампания.
       Дано избирателите да не са забравили, кой какво е обещал, какво е направил с тези обещания и ако е необходимо, да го накаже при изборите. 



Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: lyubomirstoykov
Категория: Други
Прочетен: 138001
Постинги: 51
Коментари: 89
Гласове: 255
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930